Ліцензійні перевірки та як до них підготуватися

Ліцензійні перевірки та як до них підготуватися

Після того як ліцензія на медичну практику вже отримана, взаємодія медичних закладів та органу, що ліцензує, не припиняється. На медзаклад чекають як планові, так і позапланові ліцензійні перевірки. Їхня мета — підтвердити дотримання медзакладом ліцензійних умов провадження господарської діяльності.

Документи для перевірки МОЗ України

Для того щоб підготуватися до контролю, варто заздалегідь проконсультуватися з професійними юристами та підготувати наступне:

  • статут або його копію;

  • документи про висновок акредитаційної комісії за наявності (лікарі приватної практики, що зареєстровані як ФОП, не повинні проходити державну акредитацію);

  • копію свідоцтва на право власності або договору оренди приміщень, документи на право користування устаткуванням;

  • затверджену структуру медзакладу;

  • оцінку якості медичної допомоги, що надається, разом з її критеріями;

  • медичну статистичну звітність.

Цей перелік включає основні документи, проте він не є вичерпним. Щоб укомплектувати пакет документів, знову-таки варто проконсультуватися з юристами. Крім того, професійна допомога допоможе зберегти час та уникнути стресу. Професійний підхід дозволить забезпечити увагу до всіх нюансів, які можуть бути непомітні зсередини. Таким чином, ви зможете уникнути помилок в оформленні документів.

Результати перевірки МОЗУ та їхнє оскарження

В ході роботи представники Міністерства охорони здоров’я України особливу увагу приділяють дослідженню відповідності наступних моментів:

  • даних про керівника медзакладу;

  • відомостей про приміщення та його оснащення, зокрема, відповідності площі та кількості приміщень тощо;

  • відомостей про персонал, його освітній та кваліфікаційний рівень;

  • наявності необхідних дозвільних документів.

Супровід перевірки МОЗ України та його результати

Експертна комісія МОЗ України складає акт про відповідність суб’єкта вимогам чинного законодавства. Якщо ж встановлено невідповідність ліцензійним умовам, то також видається припис про усунення порушень. В деяких випадках приймається рішення про анулювання ліцензії.

Таке рішення можна оскаржити в експертно-апеляційній раді або в судовому порядку. Якщо ж цього не зробити протягом тридцяти днів, то у випадку анулювання ліцензії отримати новий дозвільний документ на той самий вид діяльності буде неможливо протягом року.

Супровід самого процесу перевірки фахівцями з медичного права дозволить почувати себе впевненіше та точно знати, що процесуальний порядок не буде порушено.

]]>

Author: admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *