Для чого потрібне і як відбувається шліфування зрубу

Щоб зовнішня частина дерев’яного будинку відрізнялася не тільки красивим зовнішнім виглядом, але і високим рівнем функціональності, виконується шліфування зрубу. Ця реставраційна робота дозволяє вирівняти поверхню дерева та очистити матеріал від дефектів. Оформити цю послугу можна на сайті: woodenevolution.com.ua/uk/service/shlifuvannja-zrubu/.

Переваги шліфування зрубу

Найчастіше шліфування зрубу є завершальним етапом більш складних реставраційних робіт. Після цього вже безпосередньо відбувається нанесення ЛФП. Це досить складний процес, який потребує як фізичної витривалості, так і певної майстерності. Тому найкраще, щоб шліфування виконував справжній спеціаліст. Таким чином власник будинку з дерева зможе розраховувати на декілька основних переваг:
  • повернення будинку початкового зовнішнього вигляду;
  • нівелювання низки різноманітних дефектів – тріщин, сучків, відколів тощо;
  • захист дерева від появи грибку, цвілі або ж різноманітних шкідників та паразитів;
  • відновлення рівного відтінку дерева;
  • підвищення ефективності нанесення ЛФП.

Для чого потрібне шліфування зрубу

Потрібно розуміти, що після зведення будинку з дерева має пройти деякий час щоб в ньому можна було жити. Саме тому шліфування зрубу відбувається не відразу. Спочатку потрібно, щоб колода повністю висушилась. В залежності від якості та сорту дерева цей процес може тривати до одного року. В цей час відбувається усадка дерев’яної конструкції. Вона може тривати до двох років. Лише після цього спеціалісти проводять шліфування зрубу. Якщо це зробити одразу після зведення будинку, матеріал буде пошкоджено, тому роботу доведеться проводити заново. З часом шліфування зрубу потрібно регулярно повторювати, оскільки дерево піддається постійному навантаженню різноманітними зовнішніми факторами:
  • атмосферними явищами;
  • різким перепадом температур;
  • механічному впливу тощо.
Через це утворюються тріщини та прогалини, накопичується волога, що значно підвищує шанс появи шкідників. Шліфування потрібне якраз для того, щоб нівелювати всі ці фактори.

Як відбувається шліфування зрубу

Більшість спеціалістів рекомендують обов’язково проводити шліфування зрубу перед нанесенням лаку або фарби на дерев’яну поверхню. Таким чином значно підвищуються здатність до зчеплення, що сприяє довготривалішому збереженню красивого зовнішнього вигляду екстер’єру будинку. Весь процес шліфування можна розділити на кілька основних етапів:
  1. Зачищення ‒ поверхня дерева вирівнюється за допомогою болгарки, також видаляється дерев’яний пил, залишки смоли та кори.
  2. Чорнова чистка дерев’яного зрубу. Потрібна для того, щоб видалити пошкодження, які могли з’явитися під час зачищення.
  3. Фінішна чистка. Для цього використовуються спеціальні дрібнозернисті насадки, які надають поверхні дерева ідеального зовнішнього вигляду.
Отже, шліфування зрубу ‒ це дуже потрібний процес, якщо ви бажаєте привести дерев’яний будинок до ладу.]]>

Author: admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *